2. luukku

Eläinten oikeuksien ajajia, eri järjestöjen kuukausilahjottajia, kasvissyöjiä, lintuharrastajia, luonnossa reippailijoita, kodittomien eläinten auttajia, lemmikinomistajia, luonnon tilasta huolehtivia… Musikaalimme koostuu hyvin eläin- ja luontoystävällisestä porukasta. Joulu ei kuitenkaan ole luonnolle paras mahdollinen juhla, sillä lisääntynyt tavaroiden ostelu kuormittaa todella paljon. Kuinka monta oikeasti sinulle tärkeää tavaraa sait viime jouluna? Entä sitä edellisenä?

Itse olen monena vuonna yrittänyt välttää turhan tavaran saannin sanomalla, etten tarvitse lahoja. Pientä edistystä on tapahtunut, mutta tavaraa tulee silti ihan liikaa. Läheistä ihmistä olisi kiva muistaa, mutta miten tehdä se aiheuttamatta itse toiselle samaa tilannetta?

hakuroluukku
Hakuro suosittelee siis aineetonta lahjaa! Sellaisen avulla voi tuoda hyvää mieltä, jopa useammalle kerralla, luontoa säästäen. Pääideana on se, että lahja tuottaisi elämyksiä ja iloa saajalleen, eikä nurkkiin jäisi pyörimään turhaa tavaraa ja paperiroskaa.
Alla muutamia lahjavinkkejä, toivottavasti helpottavat mahdollista joulustressiänne : )

Aineeton lahja voisi vaikkapa olla…

  • lippu esim. elokuviin tai konserttiin.
  • lahjakortti esim. kylpylään tai hierontaan.
  • työväenopiston, tai jonkun vastaavan, kurssi. Useilla työväenopistoilla on laaja valikoima: kielikursseja, käsitöitä, kirjoittamista, liikuntaa, teatteria… Eivätkä hinnatkaan ole pahoja!
  • Kirkon ulkomaanavun toisenlainen lahja, voit lahjoittaa vaikkapa vuohen sitä tarvitseville. Myös pienet lahjoitukset eri hyväntekeväisyysjärjestöille ovat jees. Tuskin kukaan valittaa hyväntekeväisyyslahjasta? : )
  • itsetehty maalaus, piirrustus, koru… tai mitä ikinä keksitkään!
  • avunanto esim. siivous ja korjaustyöt.
  • …jos päädyt kuitenkin ostamaan tavaralahjan, varmista, että se on kestävä ja että saaja oikeasti tarvitsee sitä ; ) Myös pienyrittäjien ja harrastelijoiden tukeminen on pop!

Lopuksi haluan vielä toivottaa kaikille hyvää joulua ja kiittää fanejamme palautteesta ja piirrustuksista. Ne ovat parhaita lahjoja, mitä toivoa saattaa : )

Rock on!
Nani/Hakuro

ps. Alla pari linkkivinkkiä kiinnostuneille :3 Googlettamalla näitä löytyy vielä lisää vaikka millä mitalla!
http://www.toisenlainenlahja.fi/fi/
http://joulu.hsy.uxi.fi/

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “2. luukku

  1. Oi! Tämähän oli kiva postaus :) tästä sai kivasti ideoita, kun itsekin luontoa haluaisin säästää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s